Forraljuk fel a tejet, majd ha felforrt vegyük le a tűzről. Tegyük bele a darabokra vágott csokoládét, a fahéjat, a kávét és keverjük addig, amíg a csokoládé teljesen fel nem olvad és az ital selymes nem lesz.
A forró csokoládét töltsük ki bögrékbe, a tetejére kanalazzunk tejszínhabot és díszítésként szórjuk meg egy kevés fahéjjal.
Ír csokoládé
Elkészítési idő: 10-15 perc
Hozzávalók 4 bögréhez:
11 dkg tejcsokoládé
2 evőkanál kakaópor
3,7 dl tej
6 cl ír whisky
2,5 dl habtejszín
A díszítésher csokoládéforgács
Elkészítés
A tejet és a csokoládét folyamatos keverés mellet addig melegítjük, amíg a csokoládé teljesen fel nem olvad, majd hozzáadjuk a kakaót és felforraljuk. Miután felforrt levesszük az edényt a tűzről és a csokoládés tejhez keverjük a tejszín felét, illetve a whisky-t.
A tejszín másik felét kemény habbá verjük.
Az elkészült, forró csokoládét bögrékbe öntjük, tetejére bőségesen tejszínhabot kanalazzunk, majd az italt csokoládéforgáccsal díszítjük.
Mexikói forró csokoládé
Elkészítési idő: 10-15 perc
Hozzávalók 4 pohárhoz:
11 dkg étcsokoládé
9 dl tej
1 db fahéj (egész)
2 szem szegfűszeg
1 káváskanál mandulakivonat
Elkészítés
A tejet a fűszerekkel együtt lassú tűzön felforraljuk, majd beleaprítjuk az étcsokoládét, és folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg a csokoládé teljesen fel nem olvad.
A csokoládés tejhez hozzáadjuk a mandulakivonatot, habverővel alaposan összekeverjük, majd azonnal - hőálló poharakban - szervírozzuk.
Forró csokoládé recept
Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók:
1 tábla tejcsoki
1 L tej
4-5ek cukrozott kakaópor
1 teáskanál mézessütemény fűszerkeverék
tejszinhab
Elkészítés:
A tejet összekeverem a kakaóval és felmelegítem. Forrás előtt beleteszem a csokoládét és a fűszert. Ha felforrt leveszem a tűzről. Melegen tejszinhabbal fogyasztható.
Jó tanács!
A csokoládé legyen Milka vagy Tibi csoki, akkor a legfinomabb. Ha nem elég édes akkor nyugodtan tegyél bele több kakaót.
Jó kortyolászást kívánok! :)
Az élet és a szeretet csupán egyetlen időt ismer: a jelent. Az egyetlen érzékelhető idő a pillanat, amelyben élünk, amikor szeretünk.
Zenehallgatás
"Minden szívből szóló karácsonyi énekben,
A kandalló ropogásában és melegében,
Az ünnepi ebéd közben,
A beszélgetésben és nevetésben,
Minden képeslapban amit egy barát, vagy a család küldött,
Minden, amit ebből meghallunk,
és ami elgondolkodtat bennünket,
az maga a szeretet."